Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

19 tot 23 september 2022

Hallo!

Deze week zal ik, juf Elisabeth, jullie vertellen en tonen wat we deze week hebben gedaan.
Donderdagochtend startten we de dag met een uurtje godsdienst. We brengen de kalenders in orde en overlopen de activiteiten van de dag voordat we de godsdienstdoos klaarzetten. In de doos zit een tafelkleedje (met sterren) om de tafel feestelijk te maken en we steken een kaarsje aan voor een goede sfeer.
We draaien aan het rad en zo wordt bepaald wie aan de beurt is om de dobbelsteen te gooien. Wordt het deze keer een liedje, elkaar begroeten of een gebedje.
Yözlem gooide de dobbelsteen en deze viel op de begroeting. Aan de hand van de symbolen kiezen de leerlingen hoe ze begroet willen worden door hun klasgenootjes: een hand, een knuffel, zwaaien, een vuistje, high five of hallo zeggen.

Op donderdagnamiddag startten we de namiddag met een muziekje. De juf bracht haar gitaar mee en de leerlingen mochten deze even uittesten. Wat een mooie klanken krijgen we uit de gitaar!
We zongen de liedjes: zo vrolijk, woutertje het kaboutertje, er zat een kieken op het spoor, de poes van tante Loes en piet piraat. En Khalid trok een foto van de juf voor de blog.

Toen we uitgezongen waren zetten we ons rond de tafel. Elke leerling kreeg een laptop en zet deze samen met de juf aan. Op computermeester.be doen we het spelletje zoek 2 dezelfde. Vreugde als ze allemaal gevonden werden! Wanneer ze daar mee klaar waren mocht er ook even gepuzzeld of gekleurd worden op de website. De laptops werken ook met touchscreen, wat wel gemakkelijker is voor sommige leerlingen. Op het einde mogen we de laptops niet zo maar dichtklappen maar leren we dat we deze eerst goed moeten afzetten.

Op vrijdag hebben we samen nog een godsdienstmomentje. De godsdienstdoos wordt weer bovengehaald en er wordt ook nog een verhaal verteld. Het verhaal van de toversteen. De toversteen zorgde er voor dat Juul niet zo verlegen was en hij durfde vragen om mee te spelen. Ook de juf had een toversteen mee, die verstopt zat in een doosje. We gaven hem door aan elkaar en dachten eens na over dingen die we soms niet goed durven. Waar zouden wij een toversteen voor kunnen gebruiken?

Tot slot nog enkele foto’s van het zwemmen!

Prettig weekend en tot volgende week!

! ! Vergeet niet: Geen school op woensdag-donderdag-vrijdag !!

%d bloggers liken dit: