Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Week 12-16 september

We worden het intussen al goed gewend in de vuurtoren. Wat een fijn klasje! Maandag na de middag haalden we de fietsen van stal. We oefenden op de speelplaats en Iemke en Yüzlem mochten ook eens mee op de tandem met juf Katrien. Khalid en Lorenzo fietsten zelfstandig op hun driewieler mee, achter juf Katrien. Wat een goede coureurs zitten er in de vuurtoren!

Na het fietsen deden we het wat rustiger aan tijdens de les Verhaal. Juf Dorien had een boekentas mee met voorwerpen. Iedereen haalde om beurt iets uit de boekentas, we benoemden het voorwerp en bekeken ook de prent ervan. Tussen de prenten vinden we ook eentje van ‘vrienden’. Welke vriendjes zitten allemaal in de vuurtoren? We mochten ons hoofd door het gaatje steken en we riepen samen de naam! Ook de juffen benoemden we, zodat vooral Ireen al de namen goed kan onthouden. Nadien las de juf nog een verhaaltje voor over Karel die naar school gaat.

Dinsdag was er terug schrijfdans, samen met juf Lynn. We herhaalden eerst het verhaaltje van krabje en schelpje en deden de bewegingen mee met onze handen. Op de muziek deden we ook terug de rustige en wilde golven na. Nadien gingen we aan tafel zitten en oefenden we de bewegingen op papier. Deze keer deden we het met verf. Allemaal in elk hand een penseel en golfjes maken!

Op donderdag gingen we actief snoezelen. We zetten een vrolijk muziekje op, zodat er kan gedanst worden! Sommigen genoten van het ballenbad of de hangmat, anderen vonden het fijn om papiertjes te scheuren in de voelbak.

Het laatste lesuur was het knutselen. We werkten verder aan ons bijtje. Deze week verfden we een ‘bijenkorf’ in geel. Nadien stempelden we hierover met noppenfolie.
Nog wat afwerking en onze bijtjes kunnen naar de bijenkorf vliegen!

Vrijdag haalden we terug onze dierenkaartjes boven in Sherborne. Deze week waren het geen eenvoudige dieren, maar iedereen deed goed zijn best!

Na sherborne moest er nog gewerkt worden in de klas. Per 3 maakten we taakdozen, de anderen mochten intussen even vrije tijd doen.

Na het zwemmen sloten we nog af in de klas en zorgden we ervoor dat onze klas er netjes bij lag om het weekend in te gaan. Iedereen had een taakje, deze zullen maandelijks wisselen. Tenslotte gingen we samen nog de vuilbakjes legen en dan waren we klaar om het weekend in te vliegen!

Fijn weekend!

Groetjes,
juf Dorien

Advertentie
%d bloggers liken dit: