Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Onze eerste volledige schoolweek

Lieve vrienden van de Vuurtoren,

Na een drukke maandag kwamen we tijdens het laatste lesuur tot rust. We genoten samen van de lichtjes, de muziek,… in de passieve snoezelruimte.

In thema hebben we rond ‘terug naar school’ gewerkt. De juf had de boekentassen van de leerlingen op verschillende plaatsen in de klas gelegd. Iedere leerling kreeg een foto van een andere leerling. Vervolgens gingen ze elk om beurt op zoek naar de boekentas van die leerling. Dat was voor de meeste leerlingen een eenvoudige opdracht, dus maakte ik het wat moeilijker. Zo kreeg Ireen foto’s van al de leerlingen in onze klas en mocht ze die foto’s bij de juiste rugzakken leggen. Daarna mocht iedere leerling zijn boekentas voorstellen. We ontdekten heel wat gelijkenissen, maar ook enkele verschillen. Zo zijn er grote rugzakken, kleine rugzakken, heeft iedere rugzak een andere kleur, zijn er rugzakken met een rits, rugzakken met velcro of rugzakken met een klik systeem.

We kregen van de juf allemaal een foto met een voorwerp op. Elk om beurt gingen we op zoek in de klas naar dat voorwerp. Na onze zoektocht leerden we een versje en in dat versje werden al onze voorwerpen opgesomd.

Tijdens schrijfdans waanden we ons even aan zee. Juf Dorien vertelde een verhaal over krabje en schelpje. Krabje woont in het huis van schelpje maar door een grote storm op zee verloren krabje en schelpje elkaar. Gelukkig vonden ze elkaar na de storm in alle rust terug. Na het verhaaltje was het aan de leerlingen. Met ons ene hand maakten we een schelpje en met ons andere hand een krab. Met onze armen bootsten we de golven van de zee na. Toen we al die bewegingen goed onder de knie hadden, gingen we aan de slag op papier. De muziek was een grote hulp om te weten of de golven van de zee rustig waren of dat ze wild en woest waren door de storm.

Deze week was het warm. Tijdens sensopatisch spel zochten we verkoeling. We speelden met gevulde ijsblokjes. Aan jullie om te raden wie het leuk of minder leuk vond 😉

Tijdens vrije tijd was er voor ieder wat wils.

Onze eerste kookles stond in het teken van tomatensoep met balletjes. Eerst kwam juf Conny langs om ons te helpen om de ingrediënten van ons recept goed te benoemen. Daarna gingen we met z’n allen aan de slag.

Terwijl een aantal leerlingen bezig waren met het opruimen van de klas, was er voor de andere leerlingen tijd voor wat ontspanning.

Ziezo, onze eerste volledige schoolweek zit erop! Hopelijk kan iedereen goed uitrusten.

We zien jullie graag maandag terug!

Groetjes,
Juf Lynn

%d bloggers liken dit: