Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Back to school!

Dag vrienden van de Vuurtoren! Wij zijn zo blij dat we jullie terug mochten verwelkomen op school! De meeste leerlingen blijven zoals vorig jaar in de Vuurtoren, maar we hebben wel één nieuw gezichtje in onze klas. Welkom Ireen!!

Donderdag 1 september, de eerste schooldag! De meesten waren zeer enthousiast en zijn blij om terug op school te zijn. Wel, dat zijn wij ook!
We mochten jullie om 10u00 ontvangen en dan zijn we met onze twee juffen, Juf Lynn en Juf Margot, naar de klas gegaan om onze boekentas en jassen aan de kapstok te hangen! Wat we altijd moeten doen op de eerste schooldag is een individuele foto maken van onze leerlingen en natuurlijk ook onze klasfoto!
De foto’s zijn geslaagd!

De klasfoto

Een beetje zotter mag ook!

En dan, terug naar de klas!
Iedereen kreeg een nieuwe vaste plaats aan tafel en in de zetel. Dit deden we niet zomaar! Elke leerling kreeg een liedje te horen. Op die manier moesten ze op zoek naar het fotootje dat erbij past. Zoeken maar!
Aan tafel:

In de zetel:

We nemen natuurlijk geen nieuwe start zonder eerst een feestje te houden in de klas! Een beetje appelsap, fruitsap, chipjes en leuke muziek meer hadden we niet nodig!

In de namiddag volgden we het uurrooster zoals het opgesteld werd. Te beginnen met Juf Elisabeth! Muziek en multimedia.
De opdracht: het kwartet heel zien te krijgen. Ze moesten aan een klasgenoot vragen naar het juiste kleurtje en figuurtje! Op die manier verzamelden ze puzzelstukken en zo konden ze de foto volledig maken!

Op vrijdag was er ons eerste onthaalmoment! We zochten naar de juiste pictogrammen en naar de foto’s van de juffen om ons dagschema op te maken. Het was een beetje zoeken, want het was terug allemaal nieuw!

Voor sherborne gingen we naar de kinéruimte! De schoenen werden afgedaan, de matjes op de grond en we konden van start gaan. De juffen hadden dierenkaarten bij. Op het prentje nemen de dieren een houding aan en dat moesten wij zo goed mogelijk proberen nadoen. Van zeester tot aap, pinguin, giraf, olifant, pauw, vlinder, bij, zeehond, kikker… Aan jullie om te raden welk dier ze aan het uitbeelden zijn!

Ziezo, rust goed uit in het weekend zodat we maandag fris en monter aan onze volle schoolweek kunnen starten!
Misschien is het het perfecte moment om een badje te nemen met een lekker ruikende bruisbal! Geniet ervan!

Groetjes,
Juf Margot

Advertentie
%d bloggers liken dit: