We zijn weer vertrokken

Dag lieve vuurtorenvriendjes!

Na een verlengde herfstvakantie zijn we blij dat we toch weer kunnen starten. Al een geluk veranderd er binnen ons lesgebeuren niet zo heel veel, omdat wij toch vaak in onze eigen klas vertoeven. Buiten de lessen zwemmen, turnen en sherborne blijft alles hetzelfde.

Het onthaalmomentje gaat zoals gekend door met het maken van het dagschema en het vrolijk meezingen met het ‘goeiemorgenlied’ van kapitein winokio. Omdat we maandag soms wat extra tijd hebben, zingen we ook het liedje ‘pluk de dag’. Beide liedjes vinden jullie terug op you tube.

Na het onthaal was er dus geen scherborne en gingen we wandelen in de omgeving. We deelde ons op in 2 groepjes van 4 om zo te voldoen aan de coronaregels op straat.

Deze week stond er spaghetti op het menu. Spaghetti met boerenkool en hazelnotenpesto. Eerst komt zoals anders Juf Conny langs om de woordenschat van onze ingrediënten goed te in te oefenen en te overlopen.

Daarna gingen we aan de slag. Deze week hadden we niet veel snijwerk. Hierdoor kon ik wat meer foto’s nemen en verliep de les vrij rustig.

Dan komt het opkuiswerk. De taakjes worden verdeeld. Sommige willen zich er van onder muizen, maar dat werkt zo niet bij juf Zita. We helpen elkaar zoveel mogelijk en erna luisteren we samen wat muziek om tot rust te komen.

Ziezo… voor we het wisten was de les al weer gedaan.

Tot maandag!

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: